Des de fa molts anys els Estudis d’ESO del C.E. Jaume Balmes  ha apostat pel teatre com eina d’aprenentatge

Els motius pels quals l’escola fomenta el teatre com extraescolar són:

 1. Fomenta la creativitat. …
 2. Augmenta l´empatia.
 3. Desenvolupa les habilitats psicomotrius.
 4. Millora l’agilitat mental.
 5. Ajuda a reflexionar sobre la forma de comunicació.
 6. Millora el desenvolupament personal.
 7. Requereix ordre i compromís.
 8. Descobriu un nou entorn.
 9. Venç la timidesa
 10. Incrementa les habilitats de parla en públic
 11. Millora les relacions públiques
 12. Incrementa l’autoestima

I per tant cada dimecres els alumnes de Quart de l’ESO es reuneixen amb la professora Àngela Rodríguez i assagen una obra de teatre.  Aquest any han decidit fer Mamma Mia.

Però no només fem teatre a l’ESO sinó que també anem a veure’n i ens serveix per veure aquelles obres que hem treballat a classe.

Els alumnes de quart de l’ESO, per exemple, van llegir i estudiar “La Casa de Bernarda Alba “ i posteriorment van  anar al teatre Barrades a veure l’obra.

En aquest segon trimestre son els alumnes de Tercer de l’ESO que després de treballar el “Lazarillo de Tormes” ha tornat al teatre per gaudir d’aquest clàssic.

Aquestes activitats es treballen juntament amb l’empresa Transeduca, que adapten el guió a l’edat dels alumnes de l’ESO , els hi lliuren material i posteriorment a l’obra fan un debat que ajuda molt als alumnes a aprendre.

Des dels estudis de l’ESO del Centre d’Estudis Jaume Balmes considerem fonamental que els alumnes surtin de l’aula i puguin seguir el seu aprenentatge des d’altres besants.

Potser tenim dins de l’aula el proper Javier Bardem o Penélope Cruz però de moment el que es evident que tenim són uns alumnes contents d’aprendre gràcies al teatre.