Des de la nostra escola sabem que el menjador  escolar és més que el lloc on els nens es reuneixen a menjar. És  una eina formativa que fomenta valors socials i culturals i que intervé en la salut, la higiene i l’alimentació. Els beneficis del menjador, per tant, són molts i variats:

 • Adquisició d’hàbits saludables i de normes bàsiques d’higiene com rentar-se les mans abans de menjar, la manera correcta d’utilitzar els coberts, menjar amb la boca tancada…
 • Les dietes dels menjadors estan elaborades per nutricionistes, per la qual cosa els menús són equilibrats i molt saludables.
 • Foment de normes de convivència i comportament.
 • Assimilació de rutines i horaris per als àpats.
 • Els nens s’habituen a menjar aliments que a casa solen rebutjar i, gràcies a la imitació del seu entorn, les rebequeries associades al menjar que no els agrada s’atenuen i/o desapareixen.
 • Quan els nens acaben de menjar, es reuneixen amb els seus amics per jugar i realitzen un exercici físic que és possible que a casa no facin.

El Jaume Balmes per tant, ofereix un servei de menjador escolar  que va molt més enllà, del menjar que qualitat, elaboració pròpia, cuina casolana amb productes de qualitat sinó que afegeix que, especialment en les etapes d’Infantil i els més petits de primària, comparteixen aquesta estona amb la pròpia mestra.

L’Hora de menjar es converteix en un aprenentatge i com a escola ens agrada potenciar-lo.

Les nostres cuineres, a partir del menú realitzat, compraran tot el menjar tenint present sempre que els productes han de ser de qualitat, ecològics i de qualitat, sabem que actuant així obtindrem grans beneficis.

Beneficis del consum d’aliments de proximitat en el menjador escolar:

 1. Major quantitat de nutrients
 2. Aliments amb més sabor
 3. Millors preus
 4. Menys malbaratament de menjar
 5. Es recolza el comerç local
 6. Potencia la feina
 7. Economia circular

Ara tothom ja sap que a la Cuina del Balmes, en el servei de menjador escolar,  tenim cura que el menjar sigui de qualitat però el més important és que està molt bo. Gràcies cuineres per tractar-nos tant bé i gràcies professores per ensenyar-nos fins i tot quan estem menjant.